İlk 5 tercihte burs veren üniversiteler hangileri?

İlk 5 tercihte burs veren üniversiteler hangileri?



İstanbul'un merkezinde bu yıl öğrenci alımına başlayacak olan İstanbul Kent Üniversitesi, her öğrencisine yüzde 50 burs veriyor. Bu üniversiteyi ilk 5 tercihinde yazan kız öğrencilere ise yüzde 80 oranında indirim uygulanıyor. Üniversitenin Mütevelli Heyet Üyesi ve Kurucu Rektörü Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, "Kız öğrencilerimize pozitif ayrımcılık uyguluyoruz" dedi.

ENGELSİZ Eğitim Vakfı tarafından kurulan ve kadın ile engellilere pozitif ayrımcılık yapan İstanbul Kent Üniversitesi, bu yıl öğrenci alımına başlıyor. Her öğrencisine yüzde 50 burs veren ve tercihlerinde ilk 5'e bu üniversiteyi yazan kızlara da ayrıca yüzde 30 daha indirim yapan İstanbul Kent Üniversitesi'nin 7 kişilik mütevelli heyetinin 6'sı da kadınlardan oluşuyor.

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz'ın Mütevelli Heyet Başkanlığı yaptığı üniversitenin kurucu rektörlüğünü ise bilim alanında uluslararası ödüllere sahip Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak üstleniyor. Üniversitenin mütevelli heyet üyesi de olan Prof. Dr. Kavak, "Akademik kadro ve kampusumuzda iddialıyız. Bu yıl ilk öğrencilerimizi alacağız. Ancak kız öğrencilere pozitif ayrımcılık yaparak yüzde 80'e varan oranlarda burs vereceğiz" dedi.

Taksim'deki eski Alman Hastanesi binasında eğitime başlayacak üniversiteyle ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, şunları söyledi:

HER ÖĞRENCİYE % 50 BURS

Her sınıfta ortalama 40 öğrenci olacak ve toplamda 19 bölüme 760 öğrenci alacağız. Her öğrenciye yüzde 50 burs verilecek. Ama ilk 5 tercihinde İstanbul Kent Üniversitesi'ni tercih eden kız öğrencilere ayrıca yüzde 30 daha burs vereceğiz. Yani kızlarımız üniversitemizde yüzde 80 burslu okumak şansına sahip. 2 fakülte, bir sağlık meslek yüksekokulumuz var. Sağlık ağırlıklı bir üniversite olacak.

AKADEMİK KADRO VE KAMPUSTA İDDİALIYIZ

Eski Alman Hastanesi'nin olduğu kampusta 22 dönümlük bir alanda eğitim vereceğiz. Akademik kadro ve kampusumuzda iddialıyız. Eğitim programı da akademik kadroya bağlı. Kadromuz benim gibi Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi kökenli hocalardan oluşacak. Oldukça iyi bir kadromuz var. Kampusumuz İstanbul'un tam göbeğinde Taksim'de her yere yakın.

ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ YÖNETİMDE

Biz öğrenci memnuniyetini hedefleyen bir üniversite kurguladık. Hatta öğrencilerin yönetimde söz hakkı bile olmasını düşünüyoruz. Öğrenci temsilcisi yönetime girebilir. Amacımız öğrenci memnuniyetini en üst düzeyde tutan bir üniversite oluşturmak. Hiçbir öğrenciye ayrımcılık yapılmayacak. Öğrenciler arası ayrımcılık olmayacak. Kimsenin diline, dinine, kültürüne, giyimine kesinlikle ayrımcılık yapılmayan bir üniversite düşünüyoruz.

STAJLAR ACADEMİC HOSPITAL'DA

Öğrenciler, stajlarını benim de yönetim kurulu başkanlığını yaptığım Academic Hospital'da yapacak. Zaten üniversitede görev alacakların çoğunluğu bu hastanemizde çalışıyor. Toplamda 52 profesörümüz bulunuyor.

YURTDIŞINDA EĞİTİM VE STAJ İMKANI

Eğitim hayatına sağladığı katkılarla öne çıkan önemli dünya şehirlerindeki bağlantıları sayesinde öğrenciler, yurtdışında eğitim almanın, yabancı dili öğrenmenin, çeşitli kültürleri tanıyarak farklılıkların en büyük zenginlik olduğunun bilinciyle gelişiyorlar."

BİLİM VE SON TEKNOLOJİYLE DONANIMLI

Kent Üniversitesi'nin bilimsel ve teknolojik olanaklarla desteklenen 2 fakültesi ve 1 meslek yüksekokulunda 19 bölüm bulunuyor. Üniversite öğrencilerini hayata hazır birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmeyi hedefliyor. Fakülte ve bölümler şunlar:

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi: Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, İşletme, Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sosyal Hizmet, Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Sağlık Bilimleri Fakültesi: Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Sağlık Yönetimi

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Çocuk Gelişimi, Elektronörofizyoloji, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sosyal Hizmetler, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri.

ÜNİVERSİTE FİKRİ BERNA YILMAZ'DAN

İstanbul Kent Üniversitesi'nin kurucu Rektörü Prof. Zehra Neşe Kavak, üniversite fikrinin nasıl doğduğunu şöyle anlattı: "Üniversiteyi kurma fikri Berna Yılmaz'dan geldi. 3 yıl önce bu fikir doğdu. Berna Hanım'ın engellilerle ilgili çalışmaları uzun zamandır vardı. Kızlara da pozitif ayrımcılık yapan bir üniversite kurduk, bu yıl da kapılarını açıyor."

KENTİN MERKEZİNDE

İstanbul Kent Üniversitesi, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 18 bölümüyle İstanbul'un merkezi Taksim'de eskiden Alman Hastanesi'nin bulunduğu alanda açılıyor. 22 dönüm üzerine kurulu kampusta sınıflar 40'ar kişilik olacak.

PROF. DR. ZEHRA NEŞE KAVAK KİMDİR

Academic Hospital/ Altunizade AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, Dünya Perinatoloji Derneği ve Fetus as a Patient Society Yönetim Kurulu Üyeliği'nin yanı sıra Uluslararası Perinatoloji Akademisi ile Dünya Bilim ve Sanat Akademisi üyesi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Türkiye ve yurtdışında bazı hastanelerdeki görevinin ardından akademik kariyerini Marmara Üniversitesi'nde sürdürdü. Aralıklı olarak King's College Hastanesi/Londra'da Perinatoloji üzerine çalışmalarda bulundu. King's College Hastanesi, Londra, Fetal Tıp diploması aldı (2004). 2001 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Fetal Tıp (Perinatal Tanı ve Tedavi) ünitesini kurdu. Aynı yıl profesör oldu ve başhekimlik görevine atandı.

2002-2006 yılları arasında Marmara Üniversitesi Rektör danışmanlığı görevini sürdürdü. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanlığı görevine 2002 yılında seçildi ve bu görevi iki dönem yaptı. Perinatoloji Bilim Dalı Başkanlığı'nın görevinde bulundu.

DERNEKTEKİ TEK TÜRK DOKTOR

Uluslararası dergilerde yayınlanmış 72, ulusal dergilerde yayınlanmış 105 makalesi, 11 yönettiği tamamlanmış asistan ihtisas tezi, 98 yurtdışı bildirisi olan Prof. Kavak, 68 kez dünyanın çeşitli ülkelerine perinatoloji ile ilgili uluslararası toplantılarda konuşma yapmak üzere davet edildi. Kendisi birçok ulusal ve uluslararası bilimsel derginin yayın kurulunda görev yapıyor.

Perinatoloji konusundaki çalışmaları nedeniyle "Dünya Perinatoloji (Gebelik Bilimi) Derneği" ( World Association of perinatology) Yönetim Kurulu'na seçilen ve sekreterliğine atanan ilk ve tek Türk doktor olan Prof. Kavak, halen Dünya Perinatoloji Derneği yönetim kurulunda görevini sürdürüyor.

Kadın-doğum alanında en saygın kuruluşlardan 'International Academy of Perinatal Medicine'a (Dünya Perinatoloji (Gebelik Bilimi) Akademisi'ne) üye seçildi. Bu göreve getirilen ilk ve tek Türk doktor oldu.

Misafir profesör olarak ders vermek üzere New York Cornell Üniversitesi'ne davet edildi. Einstein ve Oppenheimer tarafından kurulan Dünya Bilim ve Sanat Akademisi'ne (World Academy of Art and Science) üye, 2008 yılında da akademinin mütevelli heyetine üye seçildi.

ÖSYM Tercih Kılavuzu